A munkahelyi egészségfejlesztés olyan tevékenységek összessége, amelynek célja a munkáltatók és a munkavállalók egészsége és jóléte. Felépíti a vállalati egészségkultúrát, melynek révén a dolgozók egészsége erőforrássá alakul, ami a kitűzött gazdasági célok elérését szolgálja.

A munkahelyi egészségfejlesztési programokat először a betegállományban eltöltött napok számának csökkenése, ezáltal a vállalatok radikális költségcsökkenése tette népszerűvé.  A felelős, tudatos és a kiadásokra érzékeny vállalati vezetők felismerték a munkahelyi egészségfejlesztés fontosságát. A munkahelyi egészségfejlesztés mellett szóltak azok az adatok is, amik a megnövekedett koncentrációról, elkötelezettségről, teherbírásról, csoportkohézióról valamint a hibaszázalékok csökkenéséről számoltak be.

Az Országos Egészségfejlesztő Kft. munkahelyi egészségfejlesztési programjai továbbá, felismerési és javítási lehetőséget biztosítanak az egyénben és a vállalatban észlelt fejlődést akadályozó tényezők kezelésére. Lehetőséget biztosítva az egyéni és a szervezet fejlesztésre.

A fejlesztés alapját a rizikó és protektív (védő) faktorok feltérképezése, azok kizárása vagy megerősítése jelenti.

A munkahelyi egészségfejlesztési programunk folyamata:

  1. fizikai környezet
  2. életmód
  3. mentális egészségfejlesztés
  4. szervezet fejlesztés