A mozgásszervi betegségek miatt egy év alatt 350.000 ember lett keresőképtelen hazánkban. Az arthrosis miatt letöltött táppénzes napok száma évente 1,76 millió nap, melynek a táppénzköltsége: 2640 millió Ft. A mozgásszervi betegségek gazdasági terhei a daganatos betegségekhez hasonlóak a nemzetközi statisztika szerint: mozgásszervi betegségek 10,4 %, daganatos betegségek: 11,6 %. A mozgásszervi betegségek mind a keresőképtelenség, mind a munkaképtelenség okai között a 2. helyen állnak a heveny felső légúti, ill. a szív-, és érrendszeri betegségek mögött. Az átlagéletkor növekedésével nő az osteoporosisban szenvedők száma, 2007 óta azonban a kezelt betegek száma felére csökkent hazánkban! (2006-ban cca. 150 ezer, 2008-ban 82-84 ezer).

(Forrás: Magyar Egészségügyi Társaság)
Az Országos Egészségfejlesztő Kft. kiemelt népegészségügyi, egészségfejlesztési és munkahelyi egészségfejlesztési feladatnak tekinti a mozgásszervi megbetegedések megelőzését és alternatív gyógyítását. Saját kutatásaink alapján kijelenthetjük, hogy ezen a területen is hatékony eljárásokat fejlesztettünk ki mind a megelőzés mind a terápia területén, melyek figyelembe veszik az ok-okozati összefüggéseket, ezért hatékonyságuk igen magas.

Megelőzési és terápiás eljárásaink figyelembe veszik a fizikai környezeti hatásokat, rizikó tényezőket, a szervezet működésének – az ok-okozati rendszerben – a kritikus pontjait, valamint az azonnali beavatkozási pontok lehetőségeit, így biztosítva a gyors és hatékony megoldást az adott problémára.